Einde VVD

Vandaag liet een vriend me een advertentie lezen in het Eindhovens Dagblad. Mijn haren gingen er van overeind. Zelden heb ik iemand zich zo leugenachtig en discriminerend uit horen laten. Ongenuanceerd noemt hij wat “problemen” op uit de media als een volleerd populist om vervolgens de koppeling te leggen naar buitenlanders met de woorden “terwijl ze juist naar ons land zijn gekomen voor die vrijheid“. Niet open en bloot, zoals Wilders, maar verdekt, heel politiek en op een manier dat men hem er waarschijnlijk niet voor kan vervolgen. Niet keihard “minder Marokkanen!” maar geslepen en achterbaks. Maar de boodschap is hetzelfde: mensen van buitenaf zijn schuldig aan onze ellende.

Het stuk, wat overigens ook gewoon op VVD.nl te lezen is,  begint met “Er is iets aan de hand met ons land” en ongeveer daar stopt de waarheid en begint het politieke en populistische gelul. Meermaals wordt het woord VRIJHEID aangehaald alsof hij vergeten is dat het juist de VVD is die onze vrijheid beetje bij beetje afneemt. Hij veroordeeld het “over een kam scheren van groepen” terwijl het beleid van zijn partijgenoten structureel groepen hinderen, discrimineren, aanhouden, opsluiten en kapot maken zonder enige vorm van proces. Hij noemt het normaal dat “je elkaar de hand schud” terwijl ze zelf met hele bevolkingsgroepen het gesprek mijden. Hij zwets over spugen en treiteren terwijl politie, gesteund door VVD-beleid, burgers mishandelen en zelfs doden.

Ja Mark, er is iets aan de hand met ons land. Die eerste regel klopt en daar sluit ik me bij aan. Maar laat ik je eens haarfijn uitleggen WAT er aan de hand is:

Politici liegen en bedriegen; ze betuttelen en verzinnen allerlei populistische regels waar zelfs de rechterlijke macht problemen mee heeft. Ze praten ons angst aan terwijl Nederland nog nooit zo veilig is geweest. Ze kunnen hele dagen over terrorisme bezig blijven terwijl de cijfers heel anders aantonen. Ze verhogen structureel hun eigen inkomen en zekerheden terwijl ze van de burger vragen de broekriem aan te trekken. Ze blijven, met een strafblad voor hennepteelt en georganiseerde misdaad, gewoon in de 2e kamer zitten terwijl een lid van een motorclub die werkt voor de reinigingsdienst moet worden ontslagen. Ze willen steeds meer weten van en over de burger en geven zelf steeds minder inzage in hun doen en laten.

Ze vervangen keurige politie-uniformen door gevechtspakken en zware wapens en eisen dan dat je “meer respect” moet hebben voor onze “hulpverleners“. Ze tikken de burger af op 7 kilometer te hard rijden, ook als dat maar 1 keer per jaar gebeurd, maar ondertussen benadrukken ze dat de politie “zoveel goede zaken” doet als die volledig de mist in gaat. Ze breken goede NUTS-voorzieningen zoals spoorwegen, telefoon en energie af door het te “privatiseren”, alleen om de “staatskas” te spekken. Het ziekenfonds wordt afgeschaft om vervolgens miljarden bedoelt voor de zorg voor andere zaken te gebruiken.

Tegen u, mijnheer Rutten, zou ik willen zeggen: “goed voorbeeld doet goed volgen” en daar zou u eens aan moeten denken als u zich weer afvraagt waar de “mentaliteit” van de burger vandaan komt. Wellicht wordt het tijd dat u eens uit dat torentje komt en DOET in plaats van LULT, ZWETST, LIEGT en BEDRIEGT. Dat u eens luistert naar de burger, bijvoorbeeld als het door middel van een referendum zo duidelijk is wat de burger wil. Dat u zelf de broekriem eens aantrekt en de handen vuil maakt. Dat u zelf eens verantwoordelijkheid neemt in plaats van het vingertje naar de burger te wijzen. Dat u eens LUISTERT in plaats van PRAAT.

Voor mij is het te laat. De VVD is definitief mijn stem kwijt.

UPDATE:

UPDATE:

Reactie Lange Frans in RTL Late Night: “Ik las Geert Wilders met “minder, minder Marokkanen” maar dan in de Mark Rutte stijl“.

Dankjewel Frans. Ik hou ervan als mensen gewoon zeggen wat ze denken.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.