Gerechtsdeurwaarder (deel 3)

Velen hebben de vorige delen van deze casus ( zie deel 1 en deel 2 ) gevolgd en ik heb hier tientallen reacties op gehad. Via E-mail, Social Media maar ook zeker In Real Life. Velen leefden mee en steunden. Anderen hadden soortgelijke zaken meegemaakt maar voelden zich machteloos. In ieder geval was het een zaak die de lezers bezighield en ik kreeg bijna dagelijks de vraag hoe het ermee stond.

Gisteren zou het oordeel geveld worden door de Kamer voor Gerechtsdeurwaarders en eerlijk gezegd vond ik het zelf ook best spannend. Er zat best wat tijd in de bewijsvoering en ik vroeg me af of het voldoende zou zijn. Vandaag viel het (al) op de mat: De klacht is GEGROND.

Het is best een lijvig document geworden en als je het helemaal wil lezen kan dat HIER. Ik zal er zelf een paar citaten uit halen:

“Dit betekent dat de gerechtsdeurwaarder onjuist heeft verklaard” is het oordeel van de Kamer. Voor mij is nog niet geheel duidelijk wat de Kamer heeft bewogen een maatregel te nemen; het feit dat dhr van Seggelen niet ethisch heeft gehandeld aan de deur of het feit dat hij daarover tijdens de zitting een onjuiste verklaring heeft afgelegd maar eigenlijk maakt het ook niet zoveel uit: de Kamer beslist dat deze gerechtsdeurwaarder niet betrouwbaar heeft gehandeld; dat lijkt me de essentie.

Het gevolg is dat dhr van Seggelen een BERISPING krijgt van de Kamer voor Gerechtsdeurwaarders. Wat betekent dat? Tja, daar ben ik zelf ook nog niet helemaal uit. Aan de ene kant doet men daar best gewichtig over en schijnt het niet zo veel te gebeuren. Aan de andere kant zou ik wel willen dat ik een “berisping” zou krijgen als ik weer eens een paar kilometer te hard heb gereden maar helaas komen wij, gewone burgers, er daarmee niet vanaf.

Bij mij rest uiteindelijk wel het gevoel dat dus ook een Gerechtsdeurwaarder niet overal mee weg komt en dat er wegen zijn om hier iets aan te doen. Hopelijk geeft het andere mensen moed om ook deze procedure te volgen als deze heer weer eens buiten zijn boekje gaat want daarover hoor ik steeds meer verhalen.

Ik heb de beslissing ook doorgestuurd naar het MELDPUNT KLACHTEN DEURWAARDERS zodat zij hier wellicht ook nog iets mee kunnen doen. Neem daar ook eens een kijkje en constateer dat deze zaak niet op zichzelf staat.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.