Motorbeurs

VictoryBeursEen gewone zaterdagmiddag op de motorbeurs in Utrecht. Gezellig slenteren met je broeders en motors kieken. Praatje maken bij de nul-de-lijns-stand en verderop bij de stand van de veteranen motorrijders. Je vraagt je af wat er op zo’n dag nog mis kan gaan ……

 • Meneer, mag ik u wat vragen?
 • Ja hoor. Wat is de vraag.
 • Bent u hier alleen of als een groep?
 • Ik begrijp de vraag niet. Wat bedoelt u?
 • Ik ben van de politie en uh … wacht, ik zal me even legitimeren.
 • In het vervolg zou ik het waarderen als u dat vooraf even meld.
 • Waarom?
 • PolitieInBurger-2Omdat u dat verplicht bent en omdat ik in dit land een zwijgrecht heb.
 • Maar even terug naar de vraag: ben u hier individueel of als groep?
 • Zelfde antwoord: ik begrijp de vraag niet. Of beter gezegd: het een sluit het ander niet uit. Als ik hier alleen aan kom en mijn broeders zijn hier ben ik alsnog met een groep. Maar waarom vraagt u mij dat?
 • Dat weet u wel.
 • Nu even kappen. Ik vraag u waarom u mij dit vraagt.
 • Gewoon, is een algemene vraag.
 • Oke, dus dat vraagt u aan iedereen.

Een voorbijganger passeert en ik spreek de man aan:

 • Meneer, heeft u een momentje? Deze man is van de politie en hij heeft een algemene vraag aan iedereen: Bent u hier alleen of met een groep?
 • ( De bewuste man kan de humor er wel van inzien en antwoord rustig: ) Ik ben met mijn zoon en zijn vriend dus in een groep denk ik. ( de man lachte vriendelijk en vervolgde “groepsgewijs” zijn pad. )
 • Doe niet zo flauw. U weet best wat ik bedoel. Jullie vragen nu eenmaal aandacht.
 • Nou, volgens mij vroeg u mijn aandacht maar ik kan het mis hebben. Daarbij stelt u dat u een algemene vraag heeft maar ook dat blijkt niet te kloppen. Ik vraag me nog steeds af waarom u specifiek mij aanspreekt en waarom.
 • Vorig jaar heeft een motorclub van deze beurs hun podium gemaakt en dat vinden wij ongewenst.
 • MV-PolitieInBurger-1Podium gemaakt? Wat betekent dat?
 • U weet wel wat ik bedoel; met een grote groep intimiderend naar binnen lopen en heel nadrukkelijk aanwezig zijn.
 • Intimiderend en nadrukkelijk is “in the eye of the beholder”. Nee, ik weet nog altijd niet wat u bedoelt.
 • Dat weet u wel. Jullie hebben nu eenmaal onze speciale aandacht. Dat zijn mijn instructies. Ik doe ook alleen maar mijn werk.
 • Heeft u enig idee hoeveel ambtenaren dit in de jaren 40-45 ook beweerden? Heeft u geen eigen geweten? Vind u niet dat uw benadering discriminerend is en dat een ambtenaar die de wet moet handhaven daar bij stil moet staan?
 • Mijn eigen mening hierover doet niet ter zake. Waarom bent u zo vijandig naar mij?
 • Ik vijandig naar U? U weet de zaken wel steeds om te draaien, of niet? En als u geen eigen mening hierover heeft wordt het wellicht tijd dat u die een gaat vormen. Ik vind het wel weer welletjes zo. Een fijne dienst nog heren.

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.